Mikser Blender ve Stand Mikser Farkı

Mutfakta vakit geçirenler hazırlık aşamasının ne kadar uzun sürdüğünü ve zor olduğunu bilir. Bu işleri kolaylaştırmak için blender, stand mikser, el mikseri veya diğer adıyla mikser blender kullanabilirsiniz. Böylece daha kısa süre ve daha pratik bir şekilde yapabileceğiniz hazırlıklar ile tasarruf alanını genişletebilirsiniz. Peki mutfağınız ve kullanım amacınız için hangi cihaz daha uygun, seçim sırasında neler göz önünde bulundurmalısınız?

Mikser Çeşitleri Arasındaki Temel Farklılıklar

İlk olarak neye ihtiyacınız olduğuna karar verin. Mikser çeşitleri; tatlı, hamur veya içecek hazırlıklarında kullanılabilir. Çorba çırpmak, sos karıştırıcı veya kek hamuru yapımında da destek alınabilir. Yapılabilecek işlemler aynı veya benzer olmakla birlikte güç ve performans açısından alacağınız değerler değişecektir. El mikser ve stand mikseri ayrı ayrı inceleyelim.

El Mikseri ve Özellikleri

El mikseri seçerken cihazın güç veya karıştırma hızına dikkat etmeniz de fayda var. Örneğin sıvı gıdalar daha az güç ister. Ortalama 200 – 300 W’lık bir hız, krema kıvamındaki soslar için idealdir. Yumurta veya yoğunluğu az olan kek hamuru karıştırırken rahatlıkla kullanılır. Eğer daha katı gıdalar hazırlayacaksınız yoğun kıvamlı hamur, patates püresi, sebzelerle yapılan iç harç gibi 300 – 400 W’lık bir performansa ihtiyacınız olacaktır. El mikserini kullanırken ayrı bir aparat gerekir ve bu parçayı istediğiniz boyutlarda seçebilirsiniz. Her yere kolaylıkla taşınabilmesi ve kullanılmadığı zamanlarda saklama alanında tutulabilmesi de ekstra fayda sağlar.

Stand Mikser ve Özellikleri

Stand mikser tavsiye ederken uzun süreli ve sık kullanmanın önemini vurgulamak gerekir. Bağımsız olarak çalıştırabileceğiniz stand mikser çeşitleri, el ile sabit bir şekilde tutmadan da karıştırma işlemini gerçekleştirir. Mikser aparatı standart bir hazne üzerine yerleştirilir ve içine konulan malzemeleri ayarlanan hızda karıştırmaya devam eder. Ortalama 2 – 2,5 litre kapasiteli olan haznede arzu edilen miktarda ürün hazırlığı yapılabilir. 400 ve üzeri watt performans sunan stand mikser modellerinde yoğun hamurlar, kışlık menemen vb. gıdalar daha rahat hazırlanır.

Mikser Çeşitlerinde Avantaj ve Dezavantajlar

Stand mikserlerin dezavantajı olarak sabit bir yerde durmaları görülebilir. Ebatları diğer cihazlara göre daha büyük olduğu için sürekli duracağı bir tezgah ayırmanız gerekecektir. Tabii kaldırıp koyabileceğiniz bir dolap varsa bu durumu avantaj olarak da düşünebilirsiniz. Stand mikser fiyatları da el mikserlerine nazaran daha yüksektir. Eğer uygun fiyatlı bir ürün istiyorsanız yine el mikseri seçebilirsiniz. Kullanım amacı, kapasite ve mikser fiyatları açısından size en uygun cihazları şık bir tasarım eşliğinde almak istiyorsanız Arzum mikserlere göz atın. Renk, ergonomik tasarım ve kullanım kolaylıklarıyla dikkat çeken mutfak aletleri hem set hem de parça parça alınabililiyor. İster kendi evinize isterseniz de hediyelik olarak alabileceğiniz Arzum mikserleri tavsiye ve yorumlardan da inceleyebilirsiniz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here