Ağız İçi Yara İyileştirmesinde Lazer Kullanımı
Sürekli olarak yineleyen ağız içi yaraları konuşmakta ve yemek yemekte güçlük çekilmesi gibi problemlere yol açmaktadır. Oral aft olarak tabir edilen bu sağlık sorunu için lazer kullanımı ise kalıcı tedavi seçenekleri arasında en ideal olanıdır.
Kendiliğinden iyileşmesi 2 haftaya adar süren ve altında yatan sebeplere bağlı olarak tekrarlayan ağız içi yaralarının tedavisi için seçilecek yöntem yaranın genel durumu ve gösterdiği semptomlara göre belirlenmektedir.
Lazer İle Ağız İçi Yara İyileştirmesi Nasıl Yapılır?
Son yıllarda ağız içi yaralarının iyileştirilmesinde lazer uygulaması sıkça yapılmakta ve iyileşme sürecinin 4 güne kadar düştüğü görülmektedir. Önceki yıllarda sadece diş beyazlatma ve diğer diş eti hastalıkları için kullanılan lazer, artık ağız içi yaralarının da kısa zamanda iyileşmesi için tercih edilmektedir.
Ağız içi yaralarının iyileşmesine yönelik uygulanan tedavilerin geçici nitelikte olmasından dolayı lazer kalıcı olmasa da hastaların günlük yaşantılarında daha rahat olmalarını ve daha az ağrı hissetmelerini sağlamaktadır. Üstelik lazer uygulana ağız içi bölgesinde ilerleyen zamanlarda aft çıkma olasılığı düşürmesi de lazer uygulamasının sıkça tercih edilmesine neden olmaktadır.
- Ağız İçi Yaralarında Düşük Doz Lazer Uygulaması Nedir?
Oral aft rahatsızlıklarında düşük doz lazer uygulaması uzun vadede olumlu sonuç almak isteyenlerin başvurdukları tedavi yöntemlerinden biridir. Ağız içinde oluşmuş olan yaraya temas etmeden uygulanan lazer ışınları diş hekimi korkusu olanlarında rahatlıkla tedavi olmalarına olanak sağlamaktadır.
Dozajının düşük olması birçok ağız içi problemlerinde kullanılan lazer tedavisinin ağız içi yaralarında da tercih edilmesini sağlamaktadır. Diğer tedavi yöntemlerinde birkaç seans uygulanması gereken uygulamalar lazer ile tek seansta iyileşme imkânı sunmaktadır.
https://www.fikrikadin.com/agiz-kokusu-halitosis-nasil-kurtulabilirim.html
- Lazer İle Aft İyileştirmesinin Ardından Nelere Dikkat Edilmeli?
Uzman diş doktorları tarafından rahatlıkla yapılan lazer uygulaması ağız içi yaralarının iyileşme süresini kısaltsa da hastalarında kendilerince alabilecekleri önlemler çok çabuk toparlanmayı sağlamaktadır.
Aşırı sıcak ve asitli içeceklerden ağız içi yaralarının tedavi döneminde uzak durulması oldukça önemlidir. Ağız içi temizliğinin yeterince yapılmamasından dolay oluşan bakterilerin temel neden olduğu aftden korunmak için diş bakımının dikkatlice yapılması gerekir.
Ağız içi yaralarına iyi gelen bitkisel kürlerde lazer tedavisi ile birlikte uygulanabilecek yöntemler arasındadır. Siyah çay ve ekinezya bitkisi bu alanda tercih edilebilecek en uygun çaylardır.
- Ağız İçi Yara İyileştirmesinde Lazer Kullanımının Avantajları
Diş hekimliği uygulamalarında birçok tedavi şeklinin daha kolay ve pratik olmasına olanak sunan lazer teknolojisi, her yaştan bireyinde karşılaştığı ağız içi sağlık sorunlarına karşı mücadele etmelerini sağlamaktadır.
İyileşme süresi olarak zamandan tasarruf etmeyi mümkün kılmasının yanı sıra çocuklarda da görülen aftler içinde tercih edilebilir olması birçok açıdan avantaj sağlamaktadır. Kalp rahatsızlığı ve hamilelerinde özellikle uzak durması gereken diş tedavileri lazer sayesinde ağrısız ve acısız şekilde tamamlanmaktadır.
Lazerle ağrısız diş tedavisi hakkında detaylı bilgileri buradaki bağlantıdan edinebilirsiniz.
https://www.fikrikadin.com/agiz-boslugu-ve-cene-tumorleri-hakkinda-bilgiler.html